Dr. Havasi Dezső

Dr. Havasi Dezső az Iroda alapító ügyvédje, több mint 40 éves jogászi praxisa, a gazdasági jog területén szerzett tapasztalata biztos hátteret munkánkhoz. Amikor kértük, hogy fogalmazza meg személyes szakmai mottóját, ezt a következőben jelölte meg: Ne ámítsd ügyfeledet, hiteles legyen, amit mondasz vagy teszel.

Ehhez kapcsolódóan idézte Iuvenalist:

Szólva ne ócsárolj, vágyván jó hírre. Az erdőn
vissza a visszhang azt mondja, amit kiabálsz./
Si bene vis dici, caveas male dicere. Qualis
clamor adit silvas, talis et inde redit

Tanulmányok, szakmai tapasztalat

Dr. Havasi Dezső ügyvéd 1976-ban végzett a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Elsőként a Rába Vagon,- és Gépgyár Jogi osztályán dolgozott jogi előadóként, a jogi szakvizsga letétele után jogtanácsosként. Ezt követően szövetkezeti jogi területen dolgozott, majd a Kereskedelmi és Gazdasági Kamara regionális titkára volt. A 99. sz. Jogtanácsosi munkaközösség tagjaként, – az első jogtanácsosi integráció után – egyéni ügyvédként, majd a Havasi Ügyvédi Iroda alapítójaként 1989 óta számos gazdasági társaság, vegyesvállalat létrehozásában, átalakításában működött közre. Ezzel egyidejűleg jogi tanácsadással, cégképviselettel segíti az egyéni és társasvállalkozások tevékenységét. 

Dr. Havasi Dezső a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara elnöke, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese és tagja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság bírói karának, valamint jogi szakvizsga cenzor.

Dr. Havasi Dezsőt 2021-ben a Köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetésben részesítette.   

Nyelvismeret 

Szakmai olasz

Társalgási szinten angolul