Dr. Havasi Dezső

Dr. Havasi Dezső az Iroda alapító ügyvédje, több mint 40 éves jogászi praxisa, a gazdasági jog területén szerzett tapasztalata biztos hátteret munkánkhoz. Amikor kértük, hogy fogalmazza meg személyes szakmai mottóját, ezt a következőben jelölte meg: Ne ámítsd ügyfeledet, hiteles legyen, amit mondasz vagy teszel.

Ehhez kapcsolódóan idézte Iuvenalist:

Szólva ne ócsárolj, vágyván jó hírre. Az erdőn

vissza a visszhang azt mondja, amit kiabálsz./

Si bene vis dici, caveas male dicere. Qualis

clamor adit silvas, talis et inde redit

Tanulmányok, szakmai tapasztalat

Dr. Havasi Dezső ügyvéd 1976-ban végzett a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Elsőként a Rába Vagon,- és Gépgyár Jogi osztályán dolgozott jogi előadóként, a jogi szakvizsga letétele után jogtanácsosként. Ezt követően szövetkezeti jogi területen dolgozott, majd a Kereskedelmi és Gazdasági Kamara regionális titkára volt. A 99. sz. Jogtanácsosi munkaközösség tagjaként, – az első jogtanácsosi integráció után – egyéni ügyvédként, majd a Havasi Ügyvédi Iroda alapítójaként 1989 óta számos gazdasági társaság, vegyesvállalat létrehozásában, átalakításában működött közre. Ezzel egyidejűleg jogi tanácsadással, cégképviselettel segíti az egyéni és társasvállalkozások tevékenységét. 

Dr. Havasi Dezső 2022. novemberig Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara elnöke volt, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese és tagja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság bírói karának, valamint jogi szakvizsga cenzor.

Dr. Havasi Dezsőt 2021-ben a Köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetésben részesítette.   

Nyelvismeret 

Szakmai olasz

Társalgási szinten angolul

Elérhetőség

dhavasi@havasi.gyor.hu

office@havasi.gyor.hu